Naše tekuće zlato
Bez obzira jeste li već rezervirali svoj boravak u Meneghetti Wine hotelu ili tek istražujete gdje želite provesti svoj najbolji odmor u Hrvatskoj, zasigurno ste osoba koja voli otkrivati nove proizvode vrhunske kvalitete i kušati najbolje delicije. Svjesni toga, vjerojatno već znate da je Istra proglašena najboljom regijom za maslinarstvo na svijetu, i to kroz četiri uzastopne godine. Jedan od najcjenjenijih i najviše nagrađivanih proizvođača "tekućeg zlata” je upravo Meneghetti - naša monosortna ulja redovno su uključena u preporuku Flos Olei, jednog od najprestižnijih međunarodnih vodiča za maslinova ulja. Najveći svjetski vodič za maslinovo ulje, L’extravergine, proglasio je Meneghettijev “Izbor" za najbolje svjetsko maslinovo ulje u kategoriji "intenzivno voćnih okusa". S pravom smo ponosni na naša ulja, napravljena od ručno obranih maslina s našeg imanja. Iako je proizvodnja ograničena i svake se godine proizvede tek 1.500 litara, pozivamo vas da se upustite u poseban doživljaj - rezervirajte program degustacije Meneghetti maslinovih ulja.
Ugovorite degustaciju


Essence defined
Bjelica
Leccino
Rosulja
Izbor

Bjelica
- Pakiranje: 250ml
- Organoleptička svojstva:
- Slobodnih masnih kiselina: 0,28
- Peroksidni broj: 0,91
- Gorčina: izrazito gorko (85% skale)
- Pikantnost: jako pikantno (90% skale)
Istarsku bjelicu kao autohtonu sortu u Istri i na Kvarneru odlikuje naglašena pikantnost i gorčina. Ulje je zlatnozelene boje, miris podsjeća na pokošenu travu, dok okus varira između ploda masline, badema te divlje šparoge i radiča. Bjelicu karakterizira izrazita otpornost na niske temperature kao i velika rodnost. Dobro se slaže sa mesnim jelima, posebno govedinom i janjetinom, kao i sa tvrdim sirevima.
Bjelica
Leccino
Rosulja
Izbor

Leccino
- Pakiranje: 250ml
- Organoleptička svojstva:
- Slobodnih masnih kiselina: 0,21
- Peroksidni broj: 0,80
- Gorčina: gorko (25% skale)
- Pikantnost: pikantno (60% skale)
Kao jedna od najraširenijih sorti u svijetu, talijanski leccino izvrsno se prilagodio i istarskom podneblju, te je na Stanciji Meneghetti dodatno oplemenjen kakvoćom, svježinom te posebnošću svojih svojstava. Ulje je tamno zelene boje, punog okusa, blage gorčine i pikantnosti. Ovisno o vremenu berbe, leccino može biti izrazito svježeg, voćnog mirisa, ali i blagog okusa, slatko zaokruženo, bez jače izražene arome. Slaže se dobro sa laganim jelima.
Bjelica
Leccino
Rosulja
Izbor

Rosulja
- Pakiranje: 250ml
- Organoleptička svojstva:
- Slobodnih masnih kiselina: 0,25
- Peroksidni broj: 1,85
- Gorčina: izrazito gorko (85% skale)
- Pikantnost: pikantno (80% skale)
Rosulja ili rošinjola domaća je sorta koja je u južnoj Istri prepoznata kao izvrsna uljarica intenzivnog mirisa s notama srednje zrele rajčice, artičoka, zelene salate i suhog voća. Karakteristika ovog ulje je izrazita, ali i odmjerena pikantnost te gorčina. Fini i snažni okus rosulje obogaćen je naglašenim primjesama ljekovitog bilja. Ulje je bistro, intenzivno zlatno žute boje sa zelenim tonovima. Ide dobro uz mesna jela, divljač i plavu ribu.
Bjelica
Leccino
Rosulja
Izbor

Izbor
- Pakiranje: 250ml
- Organoleptička svojstva:
- Slobodnih masnih kiselina: 0,22
- Peroksidni broj: 1,11
- Gorčina: nema gorčine
- Pikantnost: pikantno (65% skale)
Ekstradjevičansko maslinovo ulje „Izbor” proizvodi se od autohtone istarske buže, najrasprostranjenije sorte u Istri. Ovisno o roku berbe, buža može biti srednjeg do jakog voćnog okusa, s tim da „Izbor” ulazi u kategoriju intenzivno voćnih maslinovih ulja. Ulje je bistro, intenzivno zlatnožute boje zelena odsjaja, a odlikuje ga uravnoteženost gorčine, pikantnosti te dugotrajnost mirisa i okusa. Slaže se doslovno sa svim jelima.